Ресторант се сдоби с роботизирана сервитьорка, кръстена на Тереза Мей

14:40, 30 юли 19 / Любопитно 25 1038 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Малка ресторантска верига в Югоизточна Англия представи първата си роботизирана
сервитьорка, пише вестник "Дейли стар", цитиран от БТА.

Кибер-келнерката закачливо е наречена Тереза в чест на бившата британска премиерка Тереза Мей, която неведнъж се е сравнявала с робот.

Автоматизираната служителка на ресторантската верига Tea Terrace e от шестото поколение роботизирани сервитьори, лансирани в Япония преди няколко години. Тереза може да се "похвали" с автономна навигация, автоматично избягване на препятствия, гласова комуникация, умение за планиране на маршрут, автоматична доставка на съдове.

Голямото й предимство пред човешкия персонал обаче е, че може да вдига и по-бързо и безопасно да разнася тежки товари. Тази й способност ще се използва за улеснение на служителите. Тереза ще доставя блюда и напитки до масата, а поднасянето им ще се извършва от човешки сервитьори.

Роботизираната келнерка не само разнася ястия и питиета, но и съобщава на клиентите какво им се сервира. Ако някой се изпречи на пътя й, Тереза спира, намръщва се и го призовава да се отстрани, за да може да продължи работата си. Освен намръщена физиономия, автоматизираната сервитьорка може да демонстрира различни емоции на лицевия си дисплей.

Друго предимство на Тереза, която може да функционира 48 часа с едно зареждане е, че никога не й се налага да ползва почивка.

"Говорим за служител, който няма да боледува, да се оплаква и да иска почивка и винаги ще се явява на работа навреме", казват от управата на ресторанта.

На въпрос дали останалите служители не се притесняват за работата си заради Тереза, от управата отговорят: "Човешкото взаимодействие и обслужването на клиентите са ключови за нашия успех, откакто стартирахме преди 10 години. Това никога няма да се промени".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама