КНСБ ще подкрепи Фандъкова за нов мандат

15:33, 29 юли 19 / Политика 25 1365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Споразумението за сътрудничество между КНСБ и столичния кмет Йорданка Фандъкова от преди четири години е изпълнено, оценката ни за мандата е положителна. Това каза президентът на КНСБ Пламен Димитров след среща с кмета Йорданка Фандъкова и ръководствата на федерациите на синдиката, на която са обсъдени ангажиментите от периода преди местните избори преди четири години и постигнатото в различни области, съобщи БГНЕС.

Самата Фандъкова, която е зам.-председател на ГЕРБ, отново заяви, че през септември ще обяви дали ще се кандидатира за нов мандат. Дотогава за нея ще е важно да получи оценки за работата си от различни организации.

Свиленски: Манолова е с най-много номинации в БСП за кандидат за кмет на София

Лидерът на Синдиката на българските учители Янка Такева също заяви, че организацията ще подкрепи безусловно Фандъкова, ако тя се кандидатира за нов мандат. Подобна заявка даде и Съюзът на транспортните синдикати в България.

Общата оценка на КНСБ за подкрепа на определена кандидатура за кмет на София ще бъде дадена през есента, когато се видят номинациите и готовността им да изпълнят исканията на синдиката, каза Пламен Димитров.

Йорданка Фандъкова не е решила дали ще участва в местните избори

Той припомни, че наетите в София са 775 хиляди, от които 95 хиляди са в бюджетните системи. Над 30 процента са синдикалните членове в бюджетно финансираните дейности, като при тях средната заплата е малко по-ниска от средната за София, А средното възнаграждение за София е 37 процента по-висока от тази за страната, като за четири години средната заплата в София се е увеличила с около 40 процента.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама