„Летящият човек“ Франки Запата прави нов опит да прелети над Ламанша

21:00, 29 юли 19 / Любопитно 25 1081 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Летящият човек“ Франки Запата, който миналата седмица не успя да прелети над Ламанша със своя „Флайборд“, планира да направи нов опит през следващата седмица.

Французин направи неуспешен опит да прелети Ламанша с реактивна раница

40-годишният французин, който е бивш шампион по състезания с джетове, ще се опита отново да прелети разстоянието между Северна Франция и Южна Англия в края на тази седмица, съобщава AFP, цитирана от БГНЕС.

„Той не иска да приключи с провал. Ще опита отново в края на тази седмица. Това ще стане в петък, събота или неделя – всичко зависи от времето“, заяви негов говорител.

Запата трябваше да бъде изваден от Ламанша, след като на половината път не успя да се приземи успешно на платформата за презареждане с гориво и се озова във водата.

В средата на юли той предизвика истинска сензация по време на националния празник на Франция – Деня на Бастилията, когато демонстрира изобретението си пред световни лидери в центъра на Париж.

„Флайбордът“ на Запата, който е приблизително с размерите на скейтборд, захранван от пет малки реактивни двигатели. Това му позволява да се издигне на височина от 15-20 метра, да се движи със скорост от около 190 километра в час за около 10 минути, преди да е необходимо да презареди с керосин, който носи в раница на гърба си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама