Мехмед Дикме: Назначенията във ДФ „Земеделие” никога не са случайни

20:30, 28 юли 19 / Политика 25 1222 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В ДФ „Земеделие” се преплитат много финансови и политически интереси, защото назначенията не са случайни, заяви  бившият министър на земеделието и храните Мехмед Дикме по повод на арестите и разследването за корупция във Фонда.

Шефът на фонд „Земеделие“ подаде оставка

„Те винаги са координирани с политиците, а когато служители получават политическа протекция – те се чувстват безнаказани. Министрите не могат да си позволят такива коли, интересно ми е къде са службите, че са проспали този момент”, посочи Дикме в предаването „120 минути” по bTV.

Обявиха бедствено положение на територията на област Добрич заради африканската чумата

Бившият министър на земеделието беше категоричен, че единият от начините за спиране на разпространението на африканската чума по свинето е чрез изгаряне с екарисаж. „България загуби 18 млн. евро, които бяха договорени от моя екип, за изграждане на екарисаж. Някои хора не успяха да се договорят коя фирма да изпълни поръчката, а сега България няма екарисаж”, посочи Дикме.

Според Дикме, загробването на заразени прасета е единственият възможен начин в момента, въпреки че е опасно. Той допълни, че в световен мащаб има проблем със свинското месо и очаква скок в цената и недостиг на пазара.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама