БСП настоя за оставки заради разпространението на Африканската чума

13:06, 24 юли 19 / Политика 25 699 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Депутати от ПГ на БСП настояха за понасяне на политическа отговорност заради разпространението на болестта Африканска чума по свинете (АЧС) у нас, предаде БГНЕС.

Според левицата редица институции не са реагирали адекватно на опасността, с което на практика призова за оставките на земеделския министър Десислава Танева и ръководителя на БАБХ Дамян Илиев.

Бедствено положение е обявено в Разград заради чумата по свинете

„Отговорните лица не свършиха своята работа две години назад. Не действаха адекватно в дните и часовете, в които кризата навлезе. Не обясняват ясно на гражданите и стопаните какво трябва да направят, затова считаме, че трябва да понесат политическа отговорност“, заяви депутатът от БСП Пенчо Милков. Според него отношение по темата трябва да вземе и председателят на Централния епизоотичен съвет Томислав Дончев.

Унищожават още един индустриален свинекомплекс в Русенско заради чумата

„Заболяването години наред беше в Румъния и ние го наблюдавахме как се приближава до границата с България и какви мерки предприема румънската държава“, коментира още Милков и допълни, че въпреки това страната ни не е предприела необходимите стъпки за преодоляване на това предизвикателство. 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама