Валери Симеонов: Масово се купуват гласове

19:10, 23 юли 19 / Политика 25 388 Topnovini
1

''Законът, който ограничава купуването и продаването на гласове, независимо от всички надписи, не действа на изборите. Купуват се гласове масово'', това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов, предаде БГНЕС.

Валери Симеонов покани на среща Сотир Цацаров и Младен Маринов

Симеонов проведе среща в парламента с главния прокурор Сотир Цацаров и вътрешния министър Младен Маринов.

На срещата от партията са алармирали за изборни нарушения, на които са се натъкнали на провелите се през май избори за Европейски парламент.

''Най-показателният пример са резултатите за ДПС в Северозападна България'', смята Симеонов.

Мая Манолова към ЦИК: Решихте летните си отпуски, но бавите подготовката на изборите

Той коментира, че от партията му са проследили и цялата схема за плащането на гласовете, което се извършва в кафенета, магазини или заложни къщи, както и че цялата информация ще бъде предадена на прокуратурата.

''Единствената цел и идея е да бъдат взети мерки, които да доведат до ограничаването на купуването и продаване на гласове за местните избори, тъй като при тях това престъпление е най-мащабно'', допълни още лидерът на НФСБ.

Валери Симеонов: ДПС бяга от отговорност с отказа да се включи в консултациите за субсидиите

В рамките на срещата е било обсъждано и прилагането на Закона за защита от шума в околната среда. От днес министърът на вътрешните работи е упълномощил със своя заповед лицата, които да издават актовете, констативните протоколи и наказателните постановления.

''Вече няма пречка полицейските управления от цялата страна да спират озвучаване, да запечатват заведения и да изземват озвучителни уредби на цигански сватби'', заяви Симеонов. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани