Валери Симеонов: ДПС бяга от отговорност с отказа да се включи в консултациите за субсидиите

11:44, 27 юни 19 / Политика 25 1028 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Може би тази тема не би трябвало да бъде толкова атрактивно и енергично представена от медиите, защото в тази посока нямаме новини'', заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов по отношение на все още несъстоялите се политически консултации за намаляване на партийните субсидии, предаде репортер на БГНЕС.

Парламентът одобри на първо четене предложението на Министерски съвет за драстично намаляване на държавното финансиране на партиите и коалициите от 11 на 1 лев на получен действителен глас, но промените бяха отложени с аргумента, че е необходимо да се проведат консултации по темата. Такива обаче все още не са се състояли. Един от аргументите за това е, че в момента отсъства председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

„Може да не изчакаме парламентарното ръководство на ГЕРБ. Тук става въпрос за политически договорки, а не парламентарни. С други думи – както може да почакаме г-жа Дариткова да се върне, така можем да поискаме г-н Борисов да дойде. Още днес или утре. Ще поискаме ГЕРБ да бъде представена достатъчно отговорно и сигурно“, подчерта Симеонов.

Лидерът на НФСБ определи като „избягване на отговорност“ категоричния отказ на ДПС да се включи в консултациите и припомни, че управляващите са поели ангажимента въпросът да бъде решен до края на месец юли.

Мустафа Карадайъ: Няма да участваме в консултации за партийните субсидии, вече казахме всичко

Валери Симеонов коментира и готвения протест от собственици на заведения, според които промените в правилата за допускане на шум на открито ще се отрази негативно на бизнеса им.

Законът за защита от шума в околната среда третира единствено въпроса за озвучаването. Съгласно новите текстове то трябва да бъде забранено от 23.00 до 08.00 часа. Ние не забраняваме работата на заведенията. С тази лъжа се опитват да привлекат поддръжници на протест, който според мен няма да се състои”, смята Симеонов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама