Доналд Тръмп възнамерява да смени съветника си по сигурност Джон Болтън

11:16, 23 юли 19 / Свят 25 976 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Проблемите на Доналд Тръмп със съветника по национална сигурност Джон Болтън може да доведат до отстраняването му съобщава американското издание Washington Examiner, цитирани от “Фокус“.

Според неофициална информация кандидати за наследници на Болтън не липсват. Част от тях са пенсионираният полковник Дъглас Макгрегър и Рики Уодъл, асистент на председателя на Комитета на началниците на щабове. Макгрегър наскоро разговаря с Тръмп, макар да не е сигурно каква е била темата на дискусията им. 

Съветникът на Тръмп по националната сигурност скоро ще напусне поста си 

Със сигурност е ясно за всеки, който познава методите на президента, че времето на Болтън изтича. Единственото неясно е дали му остават още няколко седмици или няколко месеца“, потвърди пред Washington Examiner един от източниците на изданието, бивш служител в Белия дом. Според друг сътрудник на американското правителство на Тръмп му е „писнало от Болтън“.

Източниците на вестника добавят, че Тръмп вече със сигурност обмисля и други опции за свой съветник и „биха били изненадани ако президентът не поиска оставката на Болтън“.

Политиката на Джон Болтън, новият съветник по въпросите на националната сигурност в САЩ

Агресивната политика на съветника спрямо враговете на САЩ е една от причините за недоволството на държавния глава, който редовно се шегува, че помощникът му „би се зарадвал на война където и да е“.

Болтън подкрепи и провален опит за преврат във Венецуела, а миналата седмица президентът публично изказа несъгласието си с опитите му за смяна на режима в Иран и благослови искането на „сенатора-гълъб“ Ранд Пол да бъде назначен за емисар.

Засега и двамата потенциални кандидати отказват коментар по темата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама