Турция екстрадира в Идлиб група нелегални сирийски мигранти

11:48, 22 юли 19 / Свят 25 189 Topnovini
1

Турция екстрадира първата група от нелегални сирийски мигранти, съобщи БТА. По данни на Генералната дирекция по миграционните въпроси около 400 души са върнати в провинция Идлиб. В групата са били включени лица, замесени в престъпления, а също и такива без адресна регистрация. Мерки срещу нелегалните мигранти се прилагат в цяла Турция.

Твърди се, че заповедта за затягане на мерките срещу нелегалните имигранти е била дадена от вътрешния министър Сюлейман Сойлу. 

Половин милион сирийски мигранти са се завърнали по родните си домове

В предстоящите месеци се планира десетки хиляди мигранти да бъдат върнати в Сирия.

Въпреки твърденията на властите, че екстрадираните ще бъдат изпращани в "зоните за сигурност" край Африн, които бяха прочистени при операциите на турската армия, немалко мигранти се намирали в горещите зони край град Идлиб.

ЕС дава 400 млн. евро за образованието на сирийските бежанци в Турцият

Ако Турция отвори вратите си за бежанците, никое европейско правителство няма да издържи повече от 6 месеца, заяви Сойлу през уикенда.

По време на вечеря с екипажи о турската брегова охрана той се оплакал, че Европа е обърнала гръб на Анкара по въпроса за бежанците.

49-годишният Сюлейман Сойлу е вътрешен министър и един от заместник-председателите на управляващата Партия на справедливостта и развитието и е известен като един от „ястреб“ в турската политика.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани