С пълен площад и хиляди фенове Банско даде старт на турнето One Love tour 2019

15:21, 21 юли 19 / Любопитно 25 1409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Банско бе съорганизатор и домакин на най-свежия летен фестивал, организиран за трета година с много любов - ONE LOVE TOUR 2019. Това съобщиха от пресцентъра на Община Банско.

Мега събитието започващо точно от нашия град събра на площада хиляди възторжени фенове на музиката на балканите, защото редом до най-обичаните български изпълнители Графа, Михаела Филева, Дидо и Митко от Д2, на сцената се качиха любимите македонски звезди NEXT TIME и Слаткаристика.

Започва турнето на One Love Tour

Водещият и един от организаторите на фестивала Андрей Арнаудов, не пропусна да благодари на Община Банско и специално на кмета Георги Икономов за домакинството и след като изброи всички летни атракции, които предлага града, отбеляза, че Банско с годините става все по-красив, има все повече зелени места и подредени улици. Концертът приключи, но остави във всички присъстващи прекрасен спомен от този ден и зароди една надежда - че света е страхотно място за живеене и ако го правим смислено, ако го правим достойно, той ще ни прегръща с ONE LOVE.

Лятото в планината е вълшебно, а тайната на Банско е, че пази своите традиции и фолклорни обичаи и с радост ги споделя с всеки желаещ да се докосне до историята. Това се случва по време на "Културните вечери", организирани от Общината, които набират все повече интерес и популярност в почивните дни.

One Love Tour стартира от Банско на 20 юли

В момента в Посетителския-информационен център е разположена изложба на едно прекрасно семейство бански творци, преставяща трийсет собственоръчно ушити гоблена и трийсет уникално резбовани рамки, които красят стените, а най-старите от тях са на цели 22 години, колкото семейно щастие имат зад гърба си семейство Янчовичини. На приспособения битов кът на площадчето пред Посетителския-информационен център, демонстрации като предене и плетене на шушони са огласяни от красиво-витите песни от местния фолклор, като за това този път се погрижиха млади филиповски моми в автентични носии.

На метри от това пространство банскалии и гости попадаха в "Алеята на занаятите", водени от желанието да възродят и запазят традициите и да се докоснат до местните занаяти, а през целия слънчев и топъл ден, деца и възрастни имаха уникалната възможност да премерят сили в дуелите, излезли направо от телевизионното предаване "Фермата" под зоркия поглед на самия фермер, участвал в сезон 2018.

За всички, които са избрали да посетят Банско през следващия уикенд ,напомняме, че градът е носител на приза "Най-добра балканска фестивална дестинация", а следващият фестивал започва само след три дни.

Лятна Филмомания "Под звездите" ще ви срещне с най-екстремните спортисти, дръзнали да покорят най-труднодостъпните места.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама