Цвета Караянчева от Рожен: Политиците са странни хора

13:36, 20 юли 19 / Политика 25 1533 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Политиците са странни хора. Всяка една политическа сила има партийна програма, по която работи. За съжаление вчера темата, която беше за гласуването на ратификацията на Ф16, беше наистина национална тема, с национално значение, не успяхме да се обединим, но има други национално отговорни теми, по които си говорим. Мисля, че трябва да вземем пример от тук, за да бъдем по-разумни, по-мъдри и по-обединени в името на България, каза председателят на парламента Цвета Караянчева на поляните на Рожен.

Цвета Караянчева наблюдава ликвидиране на пожар на кораб по време на „Бриз 2019”

На въпрос дали такива събития ще обърнат младите хора към бита и традициите и ще ги върнат в страната, предвид думите на президента Румен Радев на откриването на събора за обезлюдяването на Родопите, Караянчева заяви: "Тези събития работят, но едновременно с това правителството работи от 10 години за индустриализация на района, за инфраструктура, защото ако няма инфраструктура - няма и работа. Вие знаете, че инфраструктурата е тази, която довежда и инвестициите, и дава добри заплати. Защото хората, които работят тук, освен да се занимават със селско стопанство, искат да се занимават и с нещо друго. Но разбира се, днес сме тук на този уникален събор, който пази традициите и ни прави по-силни, защото тук се отваря сърцето и душата", каза Караянчева.

Дадоха началото на тазгодишния национален събор „Рожен 2019"

"За първи път идвам и като гражданин и като председател на НС. Аз съм от Родопите, вълшебна планина и ми се ще да цитирам дядо Вазов, който казва, че който не е видял Родопите, не е видял България", добави Караянчева.

Шефката на Парламента се включи в кампанията на държавната агенция за безопасност на движението на ливадите,като обучаваше малчуган как да минава по постланите на поляните пътни платна с пешеходни пътеки и пътни знаци.

Караянчева пристигна на Рожен с шефката на Здравната комисия в НС д-р Даниела Дариткова и си купи различни продукти от местни производители.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама