Нинова: ГЕРБ и ДПС официално подпечатаха управлението си

18:50, 19 юли 19 / Политика 25 414 Topnovini
1

''Днес официално беше подпечатано управлението на ГЕРБ и ДПС'', това заяви пред БНТ лидерът на левицата Корнелия Нинова.

Десислав Чуколов: ГЕРБ, ВМРО и ДПС гласуваха България да бъде заробена с милиарден заем

''Днес ДПС подкрепи актуализацията на бюджета заради F-16'', продължи Нинова. Според нея от гласовете на ДПС зависи правителството.

''Борисов вече не е сигурен в Обединени патриоти. Премиерът не може да се чувства стабилен с тях и затова прибягва към сигурното – гласовете на ДПС'', заяви още лидерът на БСП.

ДПС: Решението за F-16 e стратегическо за сигурността на страната

Нинова припомни, че е имало въпроси, по които левицата е гласувала заедно с ДПС, имало е въпроси, по които са гласували различно.

''Никога не сме зависили от ДПС. Сега, правителството зависи от ДПС. Онзи ден заедно по концесиите, преди това за субсидията, днес за F-16'', заяви още Нинова. 

На въпрос защо е против купуването на F-16, тя коментира, че е против по финансово-икономически, военно-технически, частично и по политически причини.

Бойко Борисов: Аз настоявах да платим накуп самолетите F-16, омръзна ми да плащам борчове

"Сделката е много скъпа – над 2 милиарда, което надхвърля 2 % от БВП. Нашият национален съвет ни
упълномощил за сделка до 2 % от БВП. Това е едната причина. Освен това плащането ще се извърши
еднократно и тази година. Вместо разсрочено и в годините, за да облекчи бюджета. За да стане това се взема нов заем и се увеличава дефицита в бюджета. Твърде скъпа сделка за бедна България, в която има много недофинансирани социални системи", коментира още Нинова.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани