Десислав Чуколов: ГЕРБ, ВМРО и ДПС гласуваха България да бъде заробена с милиарден заем

13:29, 19 юли 19 / Политика 25 1259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ГЕРБ, ВМРО и ДПС гласуваха България да бъде заробена с милиарден заем. Това каза народният представите от ПГ на "Обединени патриоти" и заместник-председател на Атака по време на второто четене на ратификацията на международния договор за F-16, предаде ,,Фокус".

,,Какво стана ясно след първото гласуване на тази ратификация. Стана ясно, че би трябвало да изпитваме гордост, както казват колегите от ГЕРБ. Гордост трябва да изпитва американската страна- Те отарят 4000 нови работни места, американската страна развива бизнеса си", заяви още Десислав Чуколов.

На първо четене: Депутатите ратифицираха международния договор за самолетите F-16

Той посочи, че с това решение страната ни е подкрепила работниците в Америка. По отношение на безплатните американски бази, той попита защо не е направено така, че тези самолети всъщност да ни бъдат дадени на символична цена. "Наемът, който американската държава плаща за базите си навсякъде по света, ако го съпоставим с тези, които имаме тук - това са милиарди", посочи още Чуколов.

,,Г-н Каракачанов, в началото на тази година, репортер от тв "Алфа" ви зададе въпроса "Ще поставите ли тази тема за безплатните американски бази като аргумент в преговорите, които се водят с американската страна". Тогава казахте: "Да, ще го поставя този въпрос". Нямам информация да сте го поставили или поне няма видими резултати от това. Нещо друго, което стана ясно от гласуването на първо четене, всъщност и молбата ми към медиите, които ще отразят днешното заседание - да не бъде НС прие да купим тези изтребители. Коректният начин да се предаде информацията от днес е ГЕРБ, ВМРО и ДПС гласуваха България да бъде заробена с милиарден заем", посочи още Чуколов.

Ратифицират споразумението за промишленото сътрудничество F-16 блок 70

От ПП "Атака" поискаха гласуването по второто четене на ратификацията на международния договор F-16 да бъде поименно, предложи още Десислав Чуколов, но предложението не бе прието от пленарна зала. 

Чуколов направи предложение гласуването да бъде явно, поименно и със ставане от място. "Все пак слушах всички изказвания на първо четене. Видях на всеки личната му убеденост. Би трябвало да няма никакво притеснение да се изправи, вие да прочетете името му, той да си каже позицията по въпроса", каза още Чуколов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама