Pampers пуска пелени с Wi-Fi и специална камера за бебета

16:10, 19 юли 19 / Любопитно 25 1025 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Често чуваме, че в следващите съвсем малко години всичко около нас ще бъде свързано с мрежата - домакинските уреди, дрехите, колите, а изглежда дори и бебешките пелени.

Вчера най-големият производител на пелени в света Pampers представи системата си Lumi, която осигурява безжична връзка между пелените и сървърите на компанията.

По средата на нея са родителите, които могат лесно и бързо да следят какво прави бебето им, каква е температурата на тялото му и около него, колко са омазани пелените му и цял куп други неща.

Снимка 434747

Източник: Pampers

Системата Lumi е съставена от специални сензори, които се прикачват към пелената и предават информация чрез Wi-Fi сигнал.

Към тях има и специална камера, разработена от Logitech, която осигурява 1080р картина в реално време, има вграден термометър и микрофон, и се интегрира със сензорите, които споменахме.

Снимка 434746

Източник: Pampers

Lumi не работи с всички модели на Pampers или пелени на други компании, но от Pampers осигуряват абонаментен план за доставка на пелени, когато сензорите засекат, че резервите свършват.

Цялата информация, която събира Lumi заминава директно за сървърите на Pampers, където тя се съхранява, анализира и т.н., а родителите получават профил за достъп към нея, така че да могат да наглеждат показателите на бебето си.

Не знаем колко точно ще струва Lumi, но се очаква да се появи на пазара още тази есен, като вече дори има и списък с предварителни заявки за комплекта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама