Премиерът Бойко Борисов: Поел съм ангажимент в новия бюджет за 10% увеличение на всички доходи на държавните служители

13:47, 19 юли 19 25 3402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Поел съм ангажимент с новия бюджет всички доходи на държавните служители да бъдат увеличени с 10 процента. Да седнат МВР и да си ги разпределят кое е за дневен и кое е за нощен труд. В противен случай и морякът ще каже, че иска нощен труд. Това каза на борда на фрегатата "Верни" край Варна министър-председателят Бойко Борисов, предаде "Фокус".

"Българските пожарникари са герои, заслужават много уважение. В работата си залагат живота си. Когато спят, цялата държава е щастлива", отбеляза премиерът.

През 2018 година са извършени ремонтни дейности на 44 сгради в териториалните звена в страната на стойност 1 377 385 лв. Със средства от оперативна програма „Околна среда“ и „Регионално развитие“ са доставени 634 броя нови пожарни автомобили и транспортни средства, 32 броя автоматични стълби, 12 броя хидромоторни помпи, 22 броя спасителни автомобили, 47 броя инженерна техника. Извършени са доставки на централно ниво на 8400 комплекта лични предпазни средства, топлозащитни облекла и костюми за работа в химически замърсена среда и 935 дихателни апарати и лицеви маски.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама