Йотова към дипломатите: Разчитаме не само да представяте България, но да защитавате националните ни интереси

12:10, 19 юли 19 / Политика 25 1028 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„С активни хора като Вас България не е страничен наблюдател, а участник в световните политики. Благодарение на Вас днес България е уважаван член на Европейския съюз и НАТО, на редица международни организации. Вие направихте видими Балканите за нашите европейски партньори, огромна е ролята Ви за успешното председателство на Съвета на ЕС“.

С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова поздрави българските дипломати по случай техния професионален празник и 140 години от създаването на Българската дипломатическа служба. Илияна Йотова бе официален гост на прием, организиран от Министерство на външните работи, информират от прессекретариата на президента.

Екатерина Захариева: Българската дипломатическа служба има председателства в над 100 държави

Вицепрезидентът изтъкна трудната мисия на дипломатите в сложния съвременен свят, изправен пред редица изпитания. „Външната политика е изкуство, което става все по-трудно. На вас разчитаме не само да представяте България, но да бъдете и твърд защитник на националните интереси на международната сцена“, посочи Илияна Йотова.

Вицепрезидентът Йотова благодари на дипломатите за работата им с българските граждани в чужбина и посочи, че в лицето на президентската институция имат верни съюзници в решаването на техните проблеми.

„Вие и нашите сънародници сте посланиците на България по света. А всяка задгранична мисия е визитна картичка на страната ни и трябва да изглежда достойно и красиво“, подчерта Илияна Йотова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама