Корнелия Нинова поиска премиерът да дойде в парламента

09:55, 19 юли 19 / Политика 25 1166 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Настояваме премиерът Бойко Борисов да дойде на дебатите за F-16 и да каже кой го е упълномощил да поема ангажимента самолетите да се платят накуп. Това заяви народният представител от ПГ на по време на дебатите по сделката за F-16.

,,Искаме да дойде в Народно събрание да заяви това тук пред нас, както и да отговаря на въпроси кой го е упълномощил да поема такива ангажименти. Това може би означава, че американската страна не е искала това'', посочи Нинова.

Менда Стоянова: Едва ли ще има по-подходящ момент за плащане на изтребителите F-16

Лидерът на БСП попита още премиерът Бойко Борисов защо се налага парламентът да актуализира бюджета и правителството да взима заем.

,,Очевидно парите на са от борба със сивата икономика и от контрабандата. Отговорността лежи в раменете на министър-председателя, особено за това скандално изказване за еднолично решение да се плати сделката сега и веднага накуп'', подчерта Нинова.

Сделката за новите изтребители влиза за ратификация в парламента

Председателстващият Емил Христов посочи, че в зала е ресорният по точката вицепремиер Красимир Каракачанов и увери, че все пак министър-председателят ще бъде уведомен за искането на БСП.

От своя страна зам.-председателят на парламента и лидер на ''Воля'' Веселин Марешки пък поиска да се появи и президентът Румен Радев, за да разясни какви са качествата на самолетите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама