Какви са ползите от яденето на телешко месо

09:50, 19 юли 19 / Здраве 25 874 Topnovini
1

Телешкото е изключително вкусно и полезно месо. Разбира се, е от значение в какви условия е отглеждано животното и дали се е хранило предимно с трева или със зърно.

Винаги избирайте прясно месо, от доказан източник, независимо дали ресторант или магазин. Био месото, от животно хранено с трева, съдържа пълен протеинов профил и е много по-вкусно, съобщават от foodpanda.

Благодарение на големите площи зелени пасища, Великобритания е лидер в продажбата на качествено месо.

- Телешкото месо е едно от най-питателните храни и съдържа всички необходими аминокиселини за изграждане на мускули и кости.

- Също така е чудесен източник на витамини от група Б (жизненоважни за мозъчната функция) и най-абсорбиращата се форма на желязо (наричана хем желязо), която изгражда червени кръвни клетки и ви дава енергия. Нейният богат магазин на цинк подпомага имунната система.

- Това месо съдържа както наситени, така и мононенаситени мазнини, (за които се смята, че предпазват от сърдечни заболявания). Противно на преобладаващата догма, се оказва, че няма добри доказателства в подкрепа на идеята, че наситените мазнини са вредни.

- Месо от едър рогат добитък, хранено с трева, е чудесен източник на омега-3 мастни киселини и конюгирана линолова киселина, която някои проучвания показват, че намалява риска от рак, затлъстяване, диабет и някои нарушения на имунната система.

- Телешкото е проста храна за готвене. Не изисква сложни процедури за приготвяне.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани