Излезе второто класиране за прием в гимназиите

14:09, 18 юли 19 25 1342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Излезе второто класиране за прием след 7 клас. Записването е от 19-и до 22 юли включително. Това става с оригиналните документи в училищата, където учениците са приети. Необходим е и оригинал на медицинско свидетелство, ако детето ще учи в професионална паралелка.

Най-желани са специалностите с математика, сочат резултатите от първото класиране за гимназиите

Тези, които не се запишат след второто класиране, могат да участват в третото, но то е рисково, защото е само за свободните места, останали след първите две.

Неприетите и незаписаните ученици могат да участват в трето класиране, като подадат ново заявление, отново чрез електронната платформа. В него желанията се пренареждат, но родителите имат право да посочват само паралелките, за които са обявени свободни места, а 23 юли ще стане ясно къде и колко ще са те.

Важно е да се знае, че учениците, които са класирани на втория етап, но не се запишат, не запазват местата си. Затова решението на родителите да не запишат децата си след второто класиране е много рисково, смята Ваня Станчева от Регионалното управление на образованието в София.

Списъците с приетите на третия етап ще бъдат обявени на 29 юли, а записването ще е до 31.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама