Иновация: Bluetooth устройство намира загубени вещи

19:40, 18 юли 19 / Любопитно 25 1213 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нововъведение в света на технологиите - Bluetooth устройство намира загубени ключове, портмонета, телефони.

Търсачът SpotyPal е едно от последните изобретения на гръцката IT компания Terracom Informatics, а мисията му е да събира, заедно със собствениците загубените им вещи, пише ''Дарик''. 

Устройството тежи само 10 грама и е с размери 36 мм Х 36 мм, горе-долу колкото една монета. Създателите му са помислили и за взискателните си клиенти – SpotyPal се предлага в три цвята – червен, бял и черен. Освен това безпроблемно може да бъде закачен навсякъде – към ключодържател, портмоне, телефон, дори колело; водоустойчив е, а батерията му издържа около 12 месеца.

Всичко, което притежателите му трябва да направят е да свалят приложение на телефона си, да свържат двете устройства с Bluetooth и да разрешат услугите за местоположение.

SpotyPal разполага още със SOS бутон, в случай, че собственикът му се почувства застрашен в даден момент.

Ако той загуби някоя от вещите си, към която е прикачено устройството, е достатъчно да отвори приложението и да позвъни. SpotyPal издава силен звук, чрез който лесно може да бъде локализиран и загубеното да бъде открито. Ако обектът не е в близост до притежателя си, той може да го потърси и с карта, заложена в приложението.

В обратния случай – при изчезнал телефон, SpotyPal има бутон, чрез който да позвъни и мобилното устройство да бъде локализирано.

Търсачът на вещи се продава поединично и в комплект от три или осем устройства, в зависимост от това колко неща имате нужда да съхраните. Цената му пък варира от 29 до 179 евро.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама