Вече може да наемате електрически велосипед при разходка на Витоша

14:20, 18 юли 19 / Любопитно 25 1389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Услугата за наемане на електрически велосипед до природен парк „Витоша” стартира днес.

Днес кметът на София Йорданка Фандъкова даде старт на втория сезон на услугата за наемане на електрически велосипеди от паркинга пред „Национален исторически музей” (НИМ) до местностите Тихия кът и Златните мостове в природен парк „Витоша”

През днешния ден всеки ще може безплатно да тества велосипедите на стартовата точка пред НИМ. 

Пилотният проект стартира точно преди една година по инициатива на „Зелена София” - Столична община, и мрежата за устойчиво развитие Клийнтех България, с подкрепата на EIT Climate-KIC - най-голямото публично-частно партньорство в ЕС, подпомагащо развитието на зелени иновации, като включва и широк кръг от партньори.

Стартиращата компания ElJoy Bikes беше избрана за победител в конкурса за стартиращи компании от цяла Европа „Sofia Urban Challenge”, които разработват технологии спомагащи политиките за по-чист въздух в градовете. Състезанието беше част от програмата на първата международна конференция за обмяна на опит и добри практики в справянето със замърсяването на въздуха в градска среда - „SOFAIR”, организирана от „Зелена София” през октомври 2017 г.

През тази година ElJoy Bikes си сътрудничи с Е-Mountain Bike, за да предоставят възможност за взимане под наем на ново поколение планински електрически велосипеди. Те ще се предлагат на адрес ул. „Никола Габровски“ № 1, както и пред НИМ. 

Желаещите да използват велосипедите могат да направят резервация на тел.: 0885151928 или да посетят уеб страницата www.rentebike.bg
 
През миналата година интересът беше огромен. Сега сред 20-те велосипеда има и по-нови модели, обясни пред Радио София сътрудникът в звеното „Зелена София“ към Асоциацията за развитие на София Петко Анчев.
 
Работното време е: понеделник - петък: 10.00 - 19.00 часа 
и събота - неделя: 9.00 - 19.00 часа. 
 
Цената за отдаване под наем за 3 часа ще бъде 15 лв. през работните дни и 20 лв. през уикенда. 
 
Планирано е услугата да бъде достъпна до края на октомври или до задържането на подходящи метеорологични условия. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама