Ген. Попов: Самолети като Ф-16 ще вдигнат националното ни самочувствие

08:26, 18 юли 19 / Политика 25 1135 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Преговорите за нови бойни изтребители представляват едно огромно усилие от години. Много правителства преди това заявяваха, че ще се заемат с този въпрос, но не правеха нищо. А хората обичат промените, новите неща, новите усилия... Затова приветствам премиерът Бойко Борисов за предприетата смелост. Това заяви в ефира на БНТ председателят на комисията по отбрана ген. Константин Попов по повод сделката за закупуването на самолетите Ф-16.

Бюджетната комисия одобри на първо четене сделката за F-16

,,Смея да твърдя, че ще имаме най-добрия самолет в региона, който ще бъде по-добър от турските и гръцките. Ф-16 е изключителен самолет, с технологии от 5-то поколение'', допълни ген. Попов.

Относно критиките на опозицията по цената на сделката председателят на отбранителната комисия заяви, че няма как да купим такъв самолет за 5 лева.

,,В случая трябва да говорим не толкова за сделка, колкото за национална сигурност, за повдигането на националното ни самочувствие, за суверенитета. А и сега имаме добра икономика, добра фискална политика. Ако сега не купим самолетите, кога?'', коментира още Попов.

БСП иска Каракачанов и Караниколов да бъдат изслушани веднага за ремонта на Су-25

На въпрос за ремонта на Су-25 ген. Попов изрази надежда проблемите да бъдат решени и подчерта, че тези самолети не са свързани с охраната на въздушното пространство.

,,Изборът на Урсула фон дер Лайен за председател на ЕК е добър. Очевидно отбраната ще бъде сред основните теми на ЕС, така че очаквам сериозни усилия в тази насока'', обясни той.

"Зелените" в ЕП са поискали от Урсула фон дер Лайен четири поста в Еврокомисията

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама