Шуменецът, плаващ по Дунав като в роман на Жул Верн, е пред края на пътешествието си

15:20, 16 юли 19 / Любопитно 25 1156 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шуменският полицай Тихомир Радев, плаващ с едноместен каяк по река Дунав, като в роман на Жул Верн, достигна до пристанището на румънския град Тулча, на около 100 километра от Черно море. Това съобщиха от екипа му, предаде БТА.

"В добра физическа форма съм. Решил съм днес да преплавам 50 километра, утре още толкова, като целта ми е селцето Свети Георги, където ще е финалната точка на пътешествието ми по Дунав", е казал Радев.

Той започна екстремното си гребане, в режим на оцеляване, от германския град Инголщат на 11 юни. По време на приключението се изхранва само с това, което сам си набави от и около реката. Разчита също на помощ от местни хора. В себе си носи пари единствено за покупката на бутилирана вода.

Мъжът, който сбъдва мечтата си - да преповтори част от литературната пътека на българския герой в "Дунавският лодкар" от Жул Верн, се очаква да бъде в Шумен на 19 юли. Планирано е да се срещне с всички, които са го подкрепяли и споделяли емоциите на пътуването му в 18.00 часа, пред сградата на общинската администрация, допълват приятелите от екипа му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама