Ранно проучване: Фандъкова би спечелила битката за София с Манолова

15:40, 15 юли 19 / Политика 25 1234 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 
 

Най-вероятно е Йорданка Фандъкова да бъде преизбрана за кмет на София, ако се кандидатира отново – даже и срещу нея да се изправи омбудсмана Мая Манолова. Това става ясно от изследване на Центъра за анализи и маркетинг, цитирано от бТВ. Допитването е проведено между 24 юни и 3 юли сред 1014 пълнолетни граждани на столичната община.

Йорданка Фандъкова: Изборите са най-важният изпит за всички политици

Според данните Йорданка Фандъкова на първи тур би водила с 36 на сто пред евентуална кандидатура за Мая Манолова, която може да разчита на 23 процента подкрепа.

Мая Манолова: Ще се кандидатирам за кмет на София, ако подигравката с гражданите продължи

Преизчислението само сред твърдо решилите показва, че има теоретична възможност Фандъкова да спечели още на първи тур, макар да е по-вероятно при участие на Манолова в местните избори да се стигне до балотаж, коментира Юлий Павлов от агенцията.

Според проучването при втори тур Фандъкова би получила 59% от гласовете на твърдо решилите да се явят пред урните срещу 41% за Мая Манолова.

Сред основните проблеми на София нейните жители посочват чистотата на града (за 22,2% от анкетираните), качеството на улиците и липсата им (15,9%), нередовния градски транспорт (15,1%) и мръсния въздух (12,1%).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама