"Атака" всекидневно ще свиква Коалиционния съвет на "Обединени патриоти"

13:16, 12 юли 19 / Политика 25 1295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Партия "Атака" започва всекидневно да внася искане за свикване на Коалиционния съвет на "Обединени патриоти". Това съобщиха от политическата сила за БНР. От "Атака" искат темата на заседанието да бъде отстраняването на Волен Сидеров като председател на парламентарната група на патриотите.

Цвета Караянчева нареди проверка дали Волен Сидеров е свален неправомерно

Днес свикването на съвета на малката коалиция се провали заради заетост на лидерите на НФСБ и ВМРО. Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов отказа заради служебни ангажименти, а председателят на НФСБ Валери Симеонов обясни отсъствието си с командировка в чужбина. Симеонов посочи още, че не приема провеждането на политически съвет, на който промените в групата тенденциозно се определят като нелегитимни.

Горанов: Дрязгите в малката коалиция са неприятни

Волен Сидеров настоява да бъде обсъдено нелегитимното, според него, решение, с което той беше свален от поста председател на парламентарната група на коалицията. Той вече оспори рокадата пред председателя на НС Цвета Караянчева и очаква нейното решение. От "Атака" очакват отговора и на премиера Бойко Борисов за свикване на голям коалиционен съвет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама