Цвета Караянчева нареди проверка дали Волен Сидеров е свален неправомерно

13:59, 11 юли 19 / Политика 25 1175 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на парламента Цвета Караянчева нареди проверка след сигнала от партия "Атака", че Волен Сидеров е свален неправомерно от председателския пост на групата "Обединени патриоти".

"Разпоредила съм на Правния отдел да изследва случая в детайли и да ми даде заключение. Тогава ще взема отношение! Нямам яснота! Той ми разказа, показа ми правилника...", каза Караянчева пред журналисти, предаде БНР.

Каракачанов и Симеонов отказаха срещата със Сидеров

Волен Сидеров е разговарял с премиера Бойко Борисов за провеждане на голям коалиционен съвет. В същото време лидерът на "Атака" е поканил другите двама председатели от НФСБ и ВМРО на политически съвет утре.

"С една точка, която гласи: "Разглеждане на нелегитимното решение от вторник на част от парламентарната група на Обединени патриоти". Надявам се колегите Каракачанов и Симеонов да откликнат!", каза той.

Валери Симеонов за отстраняването на Волен Сидеров: Надявам се "Атака" да са си взели поука

Според депутатите от „Атака“ за това решение са били необходими подписите на всички депутати от групата на „Обединени патриоти“.

ВМРО и НФСБ обявиха, че няма да присъстват на свикания от Сидеров коалиционен съвет утре.

Избраните съпредседатели на ПГ на "Обединените патриоти" Искрен Веселинов и Валентин Касабов заявиха, че са легитимните ръководители на групата, след като 20 души са ги избрали.

Десислав Чуколов: Целта не е детрониране на Сидеров, а изчезването на "Атака" от коалицията

"Мнозинството иска друго ръководство, защото иска парламентарната група да работи, а не да се занимава със скандали от сутрин до вечер. Това е знак, който решително сме дали към "Атака". Надявам се те да го разберат", каза Искрен Веселинов.

По повод твърденията на Сидеров, че има нарушение на коалиционното споразумение, Валентин Касабов допълни: "Юридически смесват нещата. Те са позовават на коалиционното споразумение, което засяга единствено и само явяване в избори".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама