Политик отказа интервю от жена репортер, страхува се от #MeToo

11:20, 12 юли 19 / Любопитно 25 1303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кандидат за губернатор на американския щат Мисисипи отказа да бъде интервюиран от жена репортер, освен ако тя не доведе със себе си колега от мъжки пол.

40-годишната журналистка Ларисън Кембъл каза, че е поискала да придружи за интервю републиканеца Робърт Фостър на 15-часово пътуване в рамките на кампанията му, но й е било отказано заради пола й.

Фостър обясни, че е действал от предпазливост и не иска да повдига съмнения относно брака си. "Това е моят автобус, а в моя автобус спазваме моите моите правила", заяви кандидатът пред CNN, предаде БГНЕС.

36-годишният кандидат за губернатор посочил своята религия и пояснил, че е дал обет на жена си да не остава сам с човек от противоположния пол.

Той цитира покойния християнски евангелист Били Греъм, който казва, че няма да прекарва време сам с жена, която не е негова съпруга, както и вицепрезидента Майк Пенс, който преди години заяви, че не се храни сам с жена, различна от неговата съпруга.

Робърт Фостър допълни, че след зараждането на движението #MeToo "мъжете са подложени на атака през цялото време". "Няма да позволя да бъда поставен в ситуация с която и да е жена, заради която тя може да отправи обвинение срещу мен", без някой друг да присъства", каза той.

Ларисън Кембъл, която е интервюирала многократно Фостър, нарича решението му сексистко. Тя твърди, че ако се очаква да бъдат спазвани неговите правила в автобуса му, то тогава той трябва да й предостави придружител. Кандидатът обаче отговори, че персоналът на кампанията му е твърде малоброен, за да може да осигури придружител на журналистката.

„Това, което казвате, е, че една жена е сексуален обект на първо място и репортер на второ място“, е отговорила Кембъл и попита Фостър как би могъл да докаже на избирателите, че ще бъде добър губернатор, ако не може да остава сам в стая с жена, при положение, че в администрацията на сегашния губернатор има много служители от женски пол. Републиканецът обясни, че ще оставя вратата отворена или в съседната стая ще има хора, но 15-часовото пътуване е различна ситуация.

Настоящата случка отново привлече вниманието към зародилата се неотдавна тенденция мъжете да им бъде неудобно да остават насаме с жени.

През 2002 година, настоящият вицепрезидент на САЩ Майк Пенс коментира, че "никога не се храни сам с жена, различна от съпругата му и че няма да присъства на събития, в които се сервира алкохол без нея".

Някои твърдят, че практиката е въпрос на професионализъм на работното място, докато критиците я наричат сексистка и несправедлива по отношение на жените в професионалната им среда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама