Десислав Чуколов: Целта не е детрониране на Сидеров, а изчезването на "Атака" от коалицията

08:41, 11 юли 19 / Политика 25 1359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Ако нямаше коалиционно споразумение, нямаше да има правилник на групата. Във вторник ВМРО и НФСБ разрушиха коалицията", заяви депутатът от "Атака" Десислав Чуколов по Нова телевизия.

Според него има сериозен проблем. ГЕРБ има коалиционно споразумение с коалиция "Обединени патриоти", която вече не съществува. Никой не е бил информиран за заседанието на парламентарната група. Заради това нямало хора от "Атака".

Валери Симеонов за отстраняването на Волен Сидеров: Надявам се "Атака" да са си взели поука

"Този проблем засяга ГЕРБ. Но не сме футболни босове за да се срещаме с премиера. Мнението на "Атака" обаче е, че този мандат трябва да бъде завършен. Програмата, която сме подписали с партия ГЕРБ, трябва да бъде завършена", допълни той.

„Преди няколко дни са се събрали колеги от НФСБ и ВМРО и са решили да променят правилника на групата. Променяйки го, вече да променят коалиционното споразумение. И решава групата да промени коалиционното споразумение. Показах и на юристи тези документи – посмяха се. С вторичен акт искат да променят първичен – коалиционното споразумение. Искат да развалят коалиционно споразумение. Във вторник НФСБ и ВМРО хванаха коалиция „Обединени патриоти” и я строшиха в земята. Незаконно е”, заяви Чуколов.

Волен Сидеров вече не е шеф на "Обединени патриоти" в парламента

"Тук не е до детронирането на Сидеров, а до детронирането на „Атака”, до изчезването на „Атака”. Направили са двама съпредседатели. А защо няма съпредседател от „Атака”, защо няма секретар на ПГ от квотата на „Атака”?, попита Чуколов. Според него с всичко това се цели отстраняването на партията на Сидеров от коалицията.

Решенията са готвени от дълго време. "И са забравили, че първо трябва да има решение на политическия съвет. Те един преврат не могат да направят, а искат да управляват. Да предлагат закони, решения", допълни Чуколов.

„Юристите ни са подготвили много структуриран анализ и едно писмо, което ще представя на ръководството на НС, заяви зам.-председателят на „Атака”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама