Томислав Дончев: Членовете на етичната комисия трябва да са с отлична репутация

10:10, 11 юли 19 / Политика 25 1006 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Все още не е сформирана етичната комисия на ГЕРБ, това ще стане до края на юли.'' Това обяви в интервю за предаването „Тази сутрин” вицепремиерът Томислав Дончев.

''Идеята е нейните членове да са трима или петима и да има скромен технически персонал за приемане на сигналите'', уточни той.

Според Дончев членовете на етичната комисия трябва да са опитни, но още поважно е да са с отлична репутация. От ГЕРБ са решили да приемат и анонимни сигнали.

До момента, още преди създаването на комисията, са постъпили над 10 сигнала, като повечето са срещу кметове, каза още вицепремиерът. Това не е учудващо, защото наближават местни избори, уточни той.

Относно сигналите на Яне Янев срещу кмета на Сандански Кирил Котев той коментира, че данните изглеждат смущаващи и има подозрения за конфликт на интереси. Решение по този казус се очаква с до седмица. Партията може единствено да свали доверието от съответния кмет, уточни Дончев.

Яне Янев е подал сигнали до етичната комисия на ГЕРБ – срещу кмета на Сандански

Вицепремиерът коментира и предложението за отказ от машинно гласуване на местните избори. Той обясни, че предложението на ГЕРБ е дошло в резултат от писмено становище от Централната избирателна комисия (ЦИК) и „Информационно обслужване”, че заради машинното гласуване има риск за адекватното провеждане на предстоящия местен вот наесен. Това са най-сложните избори, напомни Дончев.

Ако България премине изцяло на машинно гласуване, трябва да си произведе машините, смята още вицепремиерът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама