Яне Янев е подал сигнали до етичната комисия на ГЕРБ – срещу кмета на Сандански

09:56, 11 юли 19 / Политика 25 829 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Яне Янев, бивш съветник на премиера Бойко Борисов, е сред първите, които са внесли сигнали до етичната комисия на ГЕРБ. На последното Национална събрание на партията на 7 юли беше обявено, че се създава такава комисия към партията. Тя все още не е сформирана, сигналите все още се приемат от Изпълнителната комисия.

Сигналът на Янев е приел кметът на Стара Загора Живко Тодоров от Изпълнителната комисия. Той е за строителството на водопровод до къщата за гости на бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев (беше отстранен заради къщата, има и обвинение срещу него), брата на кмета на Сандански и техен съсед. Яне Янев е категоричен, че в този случай има конфликт на интереси, предава bTV.

„Всичко е законно и е морално – хотел „Перун” нито е първият, нито вторият с минерална вода в Сандански. Той е 35-ият с такова разрешение, а след него има за още 8 хотела. Като кмет убеждавам всички хотелиери в района да използват минерална вода”, отговори кметът на Сандански Кирил Котев.

Янев е внесъл и втори сигнал срещу Котев, като преди това е информирал и Общинския съвет в Сандански – за изкопи в парка на града върху земя, която е изключителна държавна собственост. Котев обяви, че не е информиран за този изкоп.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама