Талонът с 10 билета може да се използва от няколко пътниците в градския транспорт

09:11, 11 юли 19 / Общество 25 159 Topnovini
1

Талонът с 10 билета може да се използва от няколко пътниците в градския транспорт. Това каза изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност Христиан Петров в предаването „Сутрешен блок“ по БНТ.

Той поясни, че от миналата година досега има продадени над 56 000 талона с 10 билета. „Ние позволихме на пътниците да ползват тези талони, без да покажат и последния, който да е задължителен при проверка. За миналата година нямаме нито един издаден акт, нито един глобен пътник, затова, че не е показал последен талон или че са били двама в превозното средство, а са ползвали един талон с 10 пътувания за 2-ма или 3-ма пътника“, поясни изпълнителният директор на ЦГМ.

„Тази промяна я направихме, за да улесним пътниците, защото за нас най-важното е пътниците да са редовни и да имат валиден пътен документ“, добави Христиан Петров. Според него по този начин всъщност ще се избегнат и случаите, когато пътникът си е изгубил последния талон или той се е изтрил и се получават конфузни ситуации, които не са в интерес нито на контрольорите, нито на пътниците.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани