Кание Уест ще приютява бездомници в къщи в стил „Междузвездни войни“

09:20, 11 юли 19 / Любопитно 25 198 Topnovini
1
2
3

Известният рапър и дизайнер Кание Уест разработва проекти за нискодоходни жилища в Калифорния, които да приютят бездомници в Калифорния, съобщи Forbes. Архитектурата на жилищата са вдъхновени от филма „Междузвездни войни“.

В интервю пред списанието Уест разкрива, че работи с екип за проектиране на жилищни сгради, които приличат на тези от детството на Лук Скайуолкър в суровия пустинен свят на Татуин, предаде БГНЕС.

„Уест работи с екип, за да проектира сглобяеми къщи, които имат същата строга естетика и имат за цел да бъдат жилищни сгради за хора с ниски доходи“, това разказва предприемачът Грийнбърг.

„Разхождаме се в хладната, беззведна нощ и го следвам по пътека по-дълбоко в гората в продължение на няколко минути, докато той спря на една поляна и погледне нагоре, без думи. Там, с мъгливата тежест на нещо огромно и далеч… виждам нещо, което прилича на скелети на дървени космически кораби. Те са физически прототипи на неговата концепция, всички са продълговати и десетки фута високи, а Уест ме води във всеки един от тях“, така Грийнбърг описва първата си среща с проекта на Уест и отбелязва също, че той и неговият екип се готвят да се срещнат с потенциални инвеститори в Сан Франциско, за да обсъдят въпроса за новата жилищната концепция.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани