БАБХ въвежда мобилно приложение заради чумата по свинете

16:09, 10 юли 19 25 1299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Директорът на Агенцията по храните Дамян Илиев издаде заповед да се въведе в експлоатация приложението за смартфони "Модул Лов". Целта на приложението е да се съкрати максимално процедурата по изпращане на проби от диви свине за африканската чума и получаване на резултатите от тях, предаде БНР. 
Съгласно заповедта, резултатите от изследването за чума трябва да се отразяват в "Модул Лов" най-много пет работни дни след постъпването на пробите в лабораторията. "Модул Лов" е разработка на Агенцията по храните, с чиято помощ се събира информация за отстреляните диви свине и взетите от тях проби за изследване на чума и трихинелоза по свинете. Така значително се улеснява събирането и обработването на информацията за дивите прасета. 
Освен това се предоставя възможност на ловците и служителите на ветеринарните лаборатории да виждат дистанционно резултата от изследването на изпратените проби. По този начин цялата процедура се съкращава. Пълният обем разменена информация ще се съхранява онлайн и ще бъде леснодостъпна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама