В Швейцария осъдиха петел да не кукурига през нощта

19:00, 10 юли 19 / Любопитно 25 177 Topnovini
1

Жител на кантона Цюрих заведе дело заради кукуригащ през нощта петел, съобщава вестник „Нойе Цюрихер Цайтунг“.

Съдът задължи стопанина на петела да осигури „мълчанието“ на пернатото от 22.00 часа до 8.00 часа сутринта през работните дни и събота, а в неделя – от 22.00 до 9.00 часа. В посоченото време на петела е забранено да напуска курника и той ще седи там в пълна тъмнина. Също така съдът е предписал да се подобри шумоизолацията на курника.

Ищецът, преди да заведе делото срещу своя съсед, който е създал курник в гаража редом до къщата си, е регистрирал по колко пъти е кукуригал петелът. Той е установил, че птицата и денем, и нощем кукурига средно между 14-44 пъти на час. Звукът, който издава, се чува на разстояние 15 метра и достига 84 децибела.

Съдът се е усъмнил в точността на тези данни, измерени с помощта на мобилен телефон. Той е приел доказателствата за „условно приемливи“. Освен това ищецът се оплакал от миризмата.

Първоначално жалбоподателят е поискал цялостно разрушаване на курника, но кантоналният съд е отхвърлил искането. В неговото решение е постановено, че всеки гражданин може да се занимава с хобито си у дома.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани