БСП - София: Съдът потвърди, че Столична община не си върши работата в борбата за чист въздух

12:57, 10 юли 19 / Политика 25 930 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българският съд потвърди, че управляващите в Столична община не си вършат работата в борбата за чист въздух в София. Това е изводът, който ние, общинските съветници от БСП, правим след решението на Софийския градски съд от понеделник по колективния иск, заведен на 29 май 2017 г. от редица неправителствени организации, обединени в "Група за чист въздух". Българският съд задължи Столична община да мие улиците в София по два пъти на месец в периода от май до септември, а в останалата част от годината - веднъж месечно, съобщиха от пресцентъра на Градския съвет на БСП.

След решението на съда: Всички улици в София вече са измити по два пъти

От над 5 години ние, общинските съветници от БСП, постоянно настояваме Столична община да се ангажира сериозно с въпроса за миенето на улиците и да извършва тази дейност редовно през цялата година. Това е най-лесната и ефективна мярка за прилагане в борбата срещу силно замърсения въздух в София. Както е известно и доказано, фините прахови частици са основният замърсител на въздуха в града ни. Затова приветстваме решението на Софийски градски съд да задължи Столична община да си върши работата.

Надяваме се управляващите в СО да проявят необходимата отговорност и да изпълнят съвестно задълженията си. Нашият призив е, освен централните булеварди и основните пътни артерии в София, да бъдат мити и улиците в крайните квартали. И да не делят града на център и периферия, както го правят от години. Недоумяваме само, защо трябваше Съдът да да разпореди на управляващите в Столична община да изпълняват ангажимента към чистотата на града, за която събират повече от 200 милиона от парите на софиянци всяка година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама