Instagram въвежда изкуствен интелект за борба с груби коментари

14:20, 10 юли 19 / Любопитно 25 1186 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Социалната мрежа Instagram въвежда нови функции за борба с оскърбителни и подигравателни коментари.

Един от новите инструменти работи на основата на изкуствения интелект и е способен да разпознава неуместно и грубо съдържание, пише Би Би Си.

Приложението дава възможност на потребителя да помисли, преди да публикува отрицателен коментар.

Идеята е Instagram да се бори против тормоза в мрежата и да е в помощ на жертвите, които могат да се защитя, обясняват от компанията.

Засега функцията ще действа за англоезични потребители, но приложението планира да я разшири и за други езици.

Как ще работи?

Ако някой напише „Ти си тъп”, механизмът ще попита „Наистина ли искате да го публикувате?” и под копчето „Разберете повече” ще се появи съобщение „Молим ви да помислите още веднъж, защото често за подобни коментари има оплаквания.”

Потребителят може да публикува текста си и след това, но проучване показва, че много хора се демотивират да го правят след подобно предупреждение.

Във Великобритания има дори идеи за независим регулатор, който да следи интернет и да определя по какъв начин фирмите трябва да се борят с всички видове злоупотреба включително и подигравките в мрежата. Някои смятат обаче, че той може да има противоречиво въздействие и твърде големи пълномощия.

В Instagram са въведени и специални мерки за подкрепа на хора, които търсят информация с ключова дума „самоубийство”. При подобно действие в приложението се появява прозорче със съвети и препратка към служби за специализирана помощ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама