Сериалът "Странни неща" счупи рекорда за зрителски интерес на Netflix

09:01, 10 юли 19 / Любопитно 25 217 Topnovini
1
2
3
4
5
6

Нов рекорд за гледаемост постави сериалът "Странни неща", който се излъчва по стрийминг платформата Netflix. В първите 4 дни от дебюта на новия, трети сезон на поредицата, сериите вече са гледани от 40,7 милиона акаунта по целия свят.

"Нито една друга поредица не е имала такава гледаемост", казват от Netflix, предаде БГНЕС.

Според данните на компанията, притежателите на 18,2 милиона от акаунтите са изгледали всичките епизоди в първите 4 дни след пускането им.

Netflix е световният лидер в разпространението на телевизия и филми по интернет, като има 140 милиона платени акаунта. Компанията понякога пуска данни за гледаемостта, но по-често пази информацията в тайна.

Netflix са под засилващ се натиск от огромни компании, които пускат подобни продукти като Amazon, Disney и Apple. Допълнителна конкуренция ще е HBO Max на NBC и Warner, който вече отне от Netflix популярните сериали "Офисът" и "Приятели".

Данните, разпространявани от Netflix понякога будят съмнение у експертите. През декември компанията каза, че 45 милиона акаунта са гледали филма със Сандра Бълок "Кутия за птици". Поради липсата на независимо потвърждение дали хората са гледали целия филм, както и подробности за критериите на преброяването, много наблюдатели изказаха скептицизъм.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани