Борисов пристигна в Сараево за участието си в Срещата на върха на ПСЮИЕ

19:45, 08 юли 19 / Политика 25 565 Topnovini
1
2
3
4

Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Сараево за участието си в Срещата на върха на страните-участнички в Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ).

Той беше посрещнат от Августина Цветкова, извънреден и пълномощен посланик на Република България в Босна и Херцеговина и дипломати от посолството. След това Борисов се отправи към босненския курорт Яхорина, където ще се състоят всички събития от форума.

Председателят на Председателството на Босна и Херцеговина Милорад Додик ще посрещне на официална вечеря държавните и правителствените ръководители на страните от ПСЮИЕ, с което ще бъде даден старт на форума, съобщиха от правителствената пресслужба.

Бойко Борисов ще разговаря с Пендаровски и Ердоган в Сараево

В рамките на Срещата на върха в Сараево българският министър-председател Бойко Борисов заедно с останалите държавни и правителствени ръководители ще обсъждат засилването на свързаността в областта на инфраструктурата, бизнеса, дигитализацията и връзките между младите хора, които са приоритети на ротационното председателство на Босна и Херцеговина на ПСЮИЕ. Те бяха отправна точка и на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 125 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.