Борисов пристигна в Сараево за участието си в Срещата на върха на ПСЮИЕ

19:45, 08 юли 19 / Политика 25 1444 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Сараево за участието си в Срещата на върха на страните-участнички в Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ).

Той беше посрещнат от Августина Цветкова, извънреден и пълномощен посланик на Република България в Босна и Херцеговина и дипломати от посолството. След това Борисов се отправи към босненския курорт Яхорина, където ще се състоят всички събития от форума.

Председателят на Председателството на Босна и Херцеговина Милорад Додик ще посрещне на официална вечеря държавните и правителствените ръководители на страните от ПСЮИЕ, с което ще бъде даден старт на форума, съобщиха от правителствената пресслужба.

Бойко Борисов ще разговаря с Пендаровски и Ердоган в Сараево

В рамките на Срещата на върха в Сараево българският министър-председател Бойко Борисов заедно с останалите държавни и правителствени ръководители ще обсъждат засилването на свързаността в областта на инфраструктурата, бизнеса, дигитализацията и връзките между младите хора, които са приоритети на ротационното председателство на Босна и Херцеговина на ПСЮИЕ. Те бяха отправна точка и на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама