Националното събрание на ПП ГЕРБ освободи Цветан Цветанов от всички ръководни постове на партията

12:41, 07 юли 19 / Политика 25 980 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С 1046 гласа националното събрание на ГЕРБ освободи по негово желание Цветан Цветанов като зам.-председател на ГЕРБ и член на Изпълнителната комисия, считано от момента на неговото заявяване - от 30 май 2019 г., предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

10 бяха “против”, 11 се въздържаха.

Националното събрание на ГЕРБ избра Цвета Караянчева и Тодор Тодоров за членове на Изпълнителната комисия.

„За“ гласуваха 1602, 0 против и 1 въздържал се. Техните кандидатури бяха предложени от лидера на партията Бойко Борисов. Караянчева и Тодоров заемат местата на Цветан Цветанов и Румяна Бъчварова, които бяха освободени от състав на Изпълнителната комисия на партията.

Цветан Цветанов беше освободен от ръководните постове в партията, заради това, че името му беше замесено в скандала „Апартаментгейт“. Освобождаването на Румяна Бъчварова дойде, след като бе назначена за посланик на България в Израел.

След приетите промени членове на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ са: Бойко Борисов (председател), Йорданка Фандъкова (заместник-председател), Димитър Николов (заместник-председател), Даниела Дариткова, Томислав Дончев, Живко Тодоров, Пламен Нунев, Красимир Велчев, Менда Стоянова, Цвета Караянчева и Тодор Тодоров.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама