Елена Йончева: След 10 години ще ни е срам да изричаме името на Борисов

09:57, 07 юли 19 / Политика 25 1014 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сергей Станишев нарече Бойко Борисов държавник, защото премиерът подкрепи кандидатурата му за председател на Европейския парламент. В противен случай щеше да е грозно да не го подкрепи. Но според мен го направи и по друга причина, а именно да всее раздор и напрежение в БСП. Това коментира в сутрешния блок на БНТ евродепутатът от БСП/ПЕС Елена Йончева.

Относно напрежението в социалистическата партия Елена Йончева обясни, че БСП не е авторитарна партия и в нея е нормално да има сблъсък на различни идеи и виждания.

,,В Партията на европейските социалисти, например, има над 30 партии и организации и е нормално да няма пълно препокриване на идеите между тях, защото всяка държава има своите приоритети'', посочи тя.

Йончева коментира и корупцията в нашата страна.

,,Корупцията е проблем за икономическото развитие на България. 11 милиарда евро губим на година заради корупцията заради злоупотреба с европейски програми, пропуснати ползи, намалени чужди инвестиции, сивата икономика, организираната престъпност. Заради корупцията губим 22% от БВП. България не е в Шенген и Еврозоната именно поради нивата на корупция'', обясни евродепутатът от БСП.

,,Намаляването на партийните субсидии е голям удар срещу демокрацията и срещу единствената опозиция в България на това авторитарно управление, тъй като само БСП е в състояние да го свали от власт. Ето защо вярвам, че след 10 г. няма да говорим за управление, а за режим, докато името на Борисов няма да бъде споменавано, просто защото всички ще ни е срам'', допълни още Елена Йончева.

На въпрос за предстоящия местен вот наесен тя посочи, че ''БСП ще се справи много добре''.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама