Уиски потече по американски реки

14:20, 06 юли 19 / Любопитно 25 1275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В американския щат Кентъки пламна склад с бърбъна "Jim Beam". По данни на вестник "Courier Journal" вече няколко дни уискито тече по местни реки.

Произшествието станало на 2-ри юли половин час преди полунощ. Пожарът унищожил 45 000 барела от алкохолната напитка (над 7 млн. литра). По предварителни данни причината била удар на мълния.

Пожарникарите безуспешно се борили с огнената стихия. Така алкохолът потекъл по река Кентъки и притока й Гленс. Властите на щата препоръчаха на пожарникарите са спрат гасенето и да оставят етанола да изгори. Така на околната среда е нанесена по-малка вреда, твърдят пожарникарите.

Тонове марково уиски изгоряха след удар от мълния

Освен това те използвали пясък, за да предотвратят изтичането на алкохола в близките водоеми. Установено е обаче, че в реките масово измира рибата. За да се запази фауната във водата са установени аератори - приспособления, които насищат водата с кислород.

Представители на компанията майка "Beam Suntory" предупредиха клиентите, че инцидентът няма да се отрази върху продажбите на "Jim Beam", защото в складовете е имало „относително младо уиски”. При инцидента няма пострадали хора.

Ключови думи

Реклама