Братът на Наим Сюлейманоглу тренира актьора, който ще го изиграе във филма за него

15:45, 05 юли 19 / Свят 25 2090 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

,,Джобният Херкулес: Наим Сюлейманоглу" е заглавието на игралния филм, който снима турският режисьор Йомер Феайзиоглу и който е посветен на легендарния щангист.

Сценарият, чийто автор е Баръш Пирахсан, е по биографична книга на брата на Наим - Мухаррем Сюлейманоглу, щангист и треньор.

Снимките на филма за Наим Сюлейманоглу ще бъдат в България, Турция и Азербайджан

Мухаррем Сюлейманоглу лично тренира за ролята изпълнителя на главната роля - 20-годишния Хаят Ван Ек от турско-холандски произход. От продуцентския екип твърдят, че Хаят Ван Ек поразително приличал на Наим, поради което е бил ангажиран за главната роля, предава БТА.

Хаят Ван Ек ще пресъздаде на екрана паметни събития от спортната кариера на Наим, която изобилства с ненадминати от никой друг щангист постижения.

Турски екип снима филм за щангиста Наим Сюлейманоглу

Приятелите от детските години наричали Наим по прякор Калемендо, на името на герой от детските комикси, заради нисичкия му ръст, но в същото време го боготворели, защото бил смел, умен и находчив. Най-популярният прякор, с който обаче е известен Наим, е Джобният Херкулес, и той е послужил и за заглавие на филма, обяснява сценаристът.

Отварят гроба на Наим Сюлейманоглу за ДНК-анализ

Трикратният олимпийски шампион, единственият засега в света щангист, който е вдигал щанга, три пъти по-тежка от собственото му тегло, започва да тренира на 10 годишна възраст, въпреки че началната възраст за тежката атлетика при децата е 13 години. Тогава той тежал 22 кг.

Батухан Давутоглу и Дениз Али Джанкорур пресъздават живота и тренировките на Наим в първите години от кариерата му, които започват в България. Мухаррем тренира и тях.

Филмът, посветен на паметта на именития щангист, се снима в България, Турция и Азербайджан.

Премиерата на филма се предвижда да бъде на 25 октомври т.г. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама