Разгневени пчели пратиха в болница двама туристи

11:15, 05 юли 19 / Любопитно 25 1122 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Обикновено мирните насекоми, каквито са пчелите, „вероятно са били обезпокоени и раздразнени“ от пчелар, за да атакуват агресивно хора, смята експерт.

Неговият коментар е във връзка с инцидент, при който пчели нападнаха двама.разхождащи се в югоизточна Франция.

Двамата - 70-годишен мъж и 52-годишна жена – трябваше по спешност да бъдат подложени на болнично лечение след инцидента в Льо Бриньон.

Двамата били открити от пожарникари недалеч от кошерите по туристическа пътека. Те били обсадени от "агресивен облак от пчели". Мъжът бил ужилен между 200 и 300 пъти и бил в безсъзнание. Жената имала между 150 и 200 ужилвания.

Прокуратурата е започнала разследване за "неволни наранявания ... поради ... нарушение на задължение за безопасност или грижи".

Капитанът на аварийния екип съобщи, че „е помолил за помощ пчеларя, който е бил наблизо“, за да помогне на двамата туристи.

Жерар Арнолд, специалист в областта на биологията и поведението на пчелите, каза пред френска медия, че пчелите обикновено не атакуват хората, но каза, че в този случай те са били „обезпокоени и раздразнени“, което ги е накарало да защитават кошера си.

Д-р Арнолд каза още: "Пчелите се интересуват само от цветя, а не от хора. Следователно, това е необичайна ситуация. Ако една или повече пчели изглеждат агресивни ... най-добре е да се движите достатъчно далеч и възможно най-бързо."

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама