Румен Петков: Крайно неприемливо е чрез субсидиите да се събират милиони и да се правят телевизии

14:50, 02 юли 19 / Политика 25 901 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''ПП АБВ предлага три варианта за изчисляване размера на партийната субсидия'', това каза на пресконференция председателят на АБВ Румен Петков, предаде „Фокус“.

АБВ предлага стойността на получен действителен глас да бъде обвързана с процентно съотношение с минималната работна заплата. Например при минимална работна заплата към 1 юли 2019 г. – 560 лв. субсидията да се изчислява като 1% върху тази стойност или 5,60 лв. за един получен глас, или (0,5% - т.е 2,80 лв.)

Вторият вариант на партията е стойността на един получен действителен глас да намалява прогресивно спрямо броя на получените гласове.

Румен Петков: Предлагаме два варианта за субсидиите

Третият вариант е по предложение на НС на АБВ от 2014 г., включено в анкета за обществено допитване, намаляването на държавната субсидия да бъде поне трикратно, т.е. стойността на един получен действителен глас към 1 юли 2019 г. да бъде в размер на 3,66 лв. или 3,67 лв.

Румен Петков, АБВ: Намаляването на субсидиите е популистко, да се изясни трябва ли обществото да плаща за партийни телевизии

Лидерът на АБВ поясни, че предложенията ще бъдат разпратени на социолози и политолози, които да се изкажат по въпроса.

„Крайно неприемливо е чрез субсидиите да се събират милиони и да се правят телевизии“, посочи Петков като обясни, че проблемът идва, когато партиите използват медиите с търговска цел.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама