Румен Петков, АБВ: Намаляването на субсидиите е популистко, да се изясни трябва ли обществото да плаща за партийни телевизии

08:53, 28 юни 19 / Политика 25 1048 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Промените в субсидирането на партиите се правят без дискусия и реален анализ на потребностите на партиите. Това е уродлива стъпка от страна на ГЕРБ, тя е грозно популистка”, коментира лидерът на АБВ Румен Петков пред bTV.

Според него е нужно, например, да се изясни въпросът трябва ли цялото общество да плаща на една партия да си прави телевизия. Той уточни, че не визира само БСП, която си направи телевизия в началото на тази година, защото партийни телевизии имат и „Атака”, НФСБ и ВМРО.

ДПС е възстановила надвзетите средства от партийните субсидии

В отговор на въпроса възможно ли е обединение вляво за местните избори наесен Петков обяви, че с него са говорили много председатели на БСП на регионални структури.

По думите му Мая Манолова би била силен кандидат за кмет на София, но трябва да се внимава с формулата на издигане – има формула, която може да стимулира, но има и такава, която може и да я възпре.

Мая Манолова: Нямам никакви проекти със Слави Трифонов

Лидерът на АБВ разкритикува БСП, че е водила битка с корупцията само до евроизборите на 23 май, след това са спрели. Това опошлява борбата с корупцията – тя или е ежедневна и системна, или е средство за политическо въздействие, коментира Петков.

Относно продажбата на ЧЕЗ той смята, че „Еврохолд” е добър кандидат-купувач. "Обнадеждаващо е, че се ангажира български инвеститор и то солиден", с достатъчно сериозен бекграунд, смята лидерът на АБВ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама