Фенове на Майкъл Джексън съдят жертви на попидола

14:20, 02 юли 19 / Любопитно 25 1077 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фен клубове на Майкъл Джексън ще съдят две предполагаеми жертви на певеца заради твърденията им в скорошния документален филм на HBO "Leaving Neverland".

Изслушването в четвъртък ще се проведе в съда в северния град Орлеан, където общността на Майкъл Джексън ще започнат съдебни дела срещу мъжете, които твърдят, че са подривали образа на покойния певец.

Фенове на Майкъл Джексън пяха "Heal the world" за 10-годишнината от смъртта му

Четиричасовото документално предаване по американския канал HBO се фокусира върху показанията на 41-годишния Джеймс Сейфчук и на 36-годишния Уейд Робсън, които разказват  за това, как техният идол ги тормози като момчета в ранчото му Невърленд в Калифорния.

Филмът от две части, който излезе през март, счупи рекордите и накара семейството на Джексън да съди за 100 милиона.

Брюксел не пожела да облече Манекен Пис като Майкъл Джексън

Френският адвокат, действащ за фен групите, Еманюел Людо, нарече твърденията "изключително сериозни" и ги сравни с "истинско линчуване" на Джексън, който почина през 2009 г.

Съгласно френското законодателство, опетняването на имиджа на мъртвец е престъпление, за разлика от Великобритания или Америка, където законите за клевета и обида не предлагат такава защита.

Фен клубовете търсят символични щети от по едно евро.

Людо преди това спечели дело срещу доктора на Джексън Конрад Мъри за причиняване на страдание на феновете на певеца, давайки на американската поп легенда лекарствата, които го убиха.

Петима фенове на Джексън спечелиха символични щети от по едно евро всеки през 2014 г., след като съдът в Орлеан се съгласи, че са претърпели "емоционални щети" от смъртта на поп звездата, но решението е смятано за юридически съмнително от експертите.

Някои радиостанции в Щатите и Канада прекратиха излъчването на песни на Майкъл Джексън след излъчването на документалния филм на НВО.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама