Лосионът след слънце е по-скоро вреден, отколкото полезен

17:00, 06 юли 19 / Здраве 25 451 Topnovini
1

В комплект със слънцезащитните лосиони винаги се запасяваме и с един за след слънце. Именно на него разчитаме да успокои зачервената и раздразнена кожа след цял ден събиране на тен, без да се замисляме дали това не е поредният безполезен козметичен продукт.

Според експерти дерматолози, нанасянето на лосион за след слънце на изгоряла кожа може да бъде по-скоро вредно, отколкото полезно, ако не прочетем внимателно състава на продукта. Химикалите и ароматите в някои от тях могат допълнително да раздразнят изгорялата кожа.

Освен това, богатите и пътни консистенции на продуктите след слънце успокояват кожата само в повърхностния й слой, но не лекуват възпалителния процес. Затова е по-добре да използваме един натурален продукт, който ще ни даде не само облекчение, но и лечение.

Това е алоето. Чистият гел от алое има незабавен охлаждащ ефект и позволява на топлината да "избяга" от кожата. Нещо, което не се случва при гъстите лосиони. Освен това, той облекчава неприятните усещания, които съпровождат прекомерното излагане на слънчева светлина, пише Independent.

Въпреки че гелът от алое не е научно потвърден като най-доброто средство за лечение на слънчево изгаряне, употребата му не може да ни донесе нищо друго, освен ползи за кожата.

А най-хубавото е, че можем да го използваме не само в активния летен сезон, защото той винаги е добра идея, ако искаме здрава и красива кожа.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани