Опозиция и управляващи водят ожесточена предизборна кампания в Гърция

11:30, 02 юли 19 / Свят 25 962 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В разгара на туристическия сезон партиите в Гърция водят ожесточена предизборна кампания, заради която премиерът Алексис Ципрас ще пропусне днешния ключов Европейски съвет, на който лидерите ще се опитат да разпределят високите постове в ЕС. Ципрас ще бъде представляван на заседанието от испанския си колега социалист Педро Санчес.

Според проучванията преди вота опозицията в лицето на консерваторите от „Нова демокрация“ води убедително.

Гръцките партии водят борба за всеки глас броени дни преди парламентарните избори в неделя. Лидерите на двете основни политически сили – лявата СИРИЗА и „Нова демокрация“ активизираха срещите си с избиратели в цялата страна, предава БНР.

Опозицията води убедително на местните избори в Гърция

Ципрас няма да участва в срещата на върха в Брюксел, за да изнесе реч пред симпатизанти на остров Крит. Гръцкият премиер обещава „социална справедливост“ за бедните гърци, а консерваторите предлагат програма с намаляване на данъците и нови работни места.

Всички социологически проучвания показват победа на консерваторите с поне 10% разлика. „Нова демокрация“ се очаква да получи абсолютно мнозинство за създаване на самостоятелно правителство. Очаква се още крайнодясната партия „Златна зора“ да не премине прага от 3% за влизане в парламента.

Според проучванията избирателите, които за първи път ще гласуват на парламентарни избори, а те са половин милион души, са обърнали както на СИРИЗА, така и на „Златна зора“ и масово подкрепят консерваторите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама