Професор: Борисов измисли нов политически жанр – пазарене на живо във „Фейсбук”

09:00, 02 юли 19 / Политика 25 960 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Преговорите между евролидерите за ръководните постове в европейските институции не могат да бъдат на тъмно. Това заяви пред bTV политологът доц. Татяна Буруджиева и допълни, че досега хората никога не са ставали свидетели на дебатите.

Политологът проф. Анна Кръстева добави, че по време на преговорите българският премиер е сътворил нов политически жанр – пазарене по „Фейсбук” стрийминг. „Видяхме два принципа на правене на политика. Единият е – ти ще помислиш за Шенген и мониторинга, ние ще те подкрепим”, допълни тя.

Според доц. Буруджиева действията на Борисов са част от политическия процес – да се изложат държавните интереси и да се защитят личните позиции. „Трябва да има логика, когато напускаш определени позиции, защото премиерът очерта позицията, че Вебер е техният кандидат, те са си от ЕНП”, каза още политологът.

„Тежките преговори между евролидерите говорят за политическа криза”, смята проф. Кръстева.

Големият парадокс е, че в мига, в който не могат да се разберат, излизат изключително позитивни икономически данни – рекордно ниска безработица. Това не е тотална криза, а политическа криза на лидерството, която има нужда от време, за да се намери компромис”, каза проф. Кръстева.

Доц. Буруджиева заяви, че спорът за постовете е логично следствие на кризата в отношенията между гражданите и политиците в Европа.

„Гражданите имат конкретни искания, те не дадоха възможност на евролидерите по този начин да се договарят, както досега, защото картината е много по-пъстра – имаме нови лидери с амбиции”, коментира политологът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама