Спас Русев подаде оферта за "Телеком Румъния"

16:40, 01 юли 19 / Икономика 25 257 Topnovini
1

Българският бизнесмен Спас Русев е подал оферта, за да придобие най-големия румънски оператор "Телеком Румъния", съобщават местни медии.

Според изданието Mergermarket се очаква в конкурса да се включат и френската Orange, румънската RCS & RDS, както и четири фонда за дялов капитал. Посочва се, че актуалната оценка на телекома е 1 млрд. евро, което най-вероятно включва както фиксираните услуги, така и мобилния оператор.

Още в началото на годината Спас Русев заяви пред "24 часа", че преговаря с "Дойче телеком" да придобие всичките им балкански дружества. В Румъния те имат две - бившият държавен телеком и отделно мобилен оператор. Още тогава, през януари, преговорите са били започнали. "Искам да придобия и двата и да ги слея, защото такава е тенденцията - да имаш и инфраструктура освен оператор", заяви Русев.

В началото на май бизнесменът направи първата крачка към тази цел и заедно с с предприемача от албански произход Елвин Гури придобиха "Телеком Албания", 99,79% от който е собственост на "Дойче телеком". Сделката беше финализирана за 50 млн. евро.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани